A A A
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 071 40 26 457

Over ons

Voorlichtingsbijeenkomst

Apotheek Rijnsoever organiseert elke jaar een voorlichtingsbijeenkomst over het gebruik van medicatie voor patienten. Uitnodigingen worden tzt verstuurd.

Servicedag

Apotheek Rijnsoever organiseert ook elke jaar een servicedag voor diabetespatienten met een bloedglucosemeter. Deze vindt altijd plaats in de diabetesweek in november. In deze week kunnen mensen (met of zonder suikerziekte) hun suikerwaarde laten meten. Tevens vindt in deze week de controle plaats van de glucosemeter (APK voor de bloedglucosemeter)om te kijken of het apparaat nog aan de kwaliteitseisen voldoet, maar ook om te kijken of het prikken van de suiker nog goed gaat.

Medische informatie

De apotheker is de specialist op het gebied van medicijnen. Hij kan u daar alle nodige en duidelijke informatie over geven. Als u voor het eerst een bepaald medicijn gaat gebruiken, kan de apotheker eventuele bijzonderheden van dit middel met u bespreken. Hij kan uitleggen wat de werking en het doel van het medicijn zijn, aangeven wanneer u verbetering van uw klachten kunt verwachten, welke bijwerkingen er eventueel kunnen optreden en hoe u het medicijn moet gebruiken. U kunt altijd terecht bij de apotheker met vragen over uw medicijnen.

In de publieksruimte van de apotheek vindt u volop nuttige informatie. In onze spreekruimte nemen wij zo nodig tijd om u onder vier ogen te helpen met vragen.

Een goede therapie

Voordat de apotheker u uw medicijnen geeft, controleert hij een aantal zaken:
Gebruikt u medicijnen die elkaars werking ongunstig beïnvloeden?
Gebruikt u verschillende medicijnen tegelijkertijd die hetzelfde effect hebben?
Heeft u een ziekte of allergie, waardoor een bepaald medicijn beter niet gebruikt kan worden?
De apotheker controleert dus of het voorgeschreven middel aan u kan worden gegeven. Zo niet, dan neemt hij contact op met uw arts.

Privacy

Apotheek Rijnsoever heeft een spreekkamer. Dus wilt u eens rustig over uw medicijnen en het gebruik praken of zijn er persoonlijke zaken die u wilt bespreken, laat dit weten en maak gebruik van de mogelijkheid voor een gesprek.

Bezorgen van medicijnen

Op uw verzoek kunnen medicijnen of hulpmiddelen zonder extra kosten bij u thuis worden afgeleverd.

Medicijnen op maat

Als er geen kant- en klare medicijn verkrijgbaar is, wordt in Apotheek Rijnsoever een medicijn op maat gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn het bereiden van medicijnen voor kinderen en voor mensen met slikklachten. Regelmatig worden crèmes en zalven speciaal voor patiënten samengesteld. Een andere vorm van medicijnen op maat maken, is het aanbieden van medicatie verpakt per dag en per inname moment.

Medicijnpaspoort

Apotheek Rijnsoever zet uw medicijnen graag voor u op een rij in een ‘Medicijnpaspoort’. Dit is een document waarin alle gegevens over uw medicijngebruik bij elkaar staan. Makkelijk als u in het buitenland een apotheker of een arts nodig heeft